Hantverk och design

Hantverk och design

Välkomna!

Här kommer vi att samtala med alla er som är här, dela med oss av våra tips och trix, samtala om livet, ta en promenad i skogen, skvallra, vara arga, krama hundar, gnälla på samhället, skratta oss fördärvade, och dela med oss av vår vardag - med andra ord - göra allt sånt som kärringar i alla tider och överallt alltid har gjort! Och så talar vi om strutsar och änglar och om hur de kan påverka livet. Vi säljer vi våra saker också förstås. Hare bra!
Klipp och klistra in mailadressen om ni vill kontakta mig. På så sätt slipper jag en massa spam :)

ingalill@hantverkochdesign.se

PLANTERA ROSOR!

Trädgårdsdags!Posted by Annika och Ingalill Wed, March 20, 2013 09:21:18

Det finns en man i England som tar skott från sina rosor och planterar dem i en potatis. Det låter ju helt galet men försöka duger! Kolla här

  • Comments(0)//www.hantverkochdesign.se/#post199

GRÄV EN GROP!

Trädgårdsdags!Posted by Annika och Ingalill Wed, February 27, 2013 12:38:31

En fin eldstad som inte är alltfär svår att göra själv - några eldfasta tegelstenar och några platta snygga stenar och det är grejat. Den här har jag också hittat på Pinterest... Bra ställe det där.

  • Comments(0)//www.hantverkochdesign.se/#post197

INGET JOBB FÖR BRÖDFÖDAN!

Trädgårdsdags!Posted by Annika och Ingalill Wed, February 27, 2013 12:25:08

Den här har jag hittat på Pinterest.com - man får söka på recycled art foundation - där finns det många roliga bilder! Man behöver ju inte vara någon särskild god hantverkare för att åstadskomma en "fågelautomat" som denna. Observera blyertspennan!

  • Comments(0)//www.hantverkochdesign.se/#post196

INGET JOBB FÖR BRÖDFÖDAN!

Trädgårdsdags!Posted by Annika och Ingalill Wed, February 27, 2013 12:25:06

Den här har jag hittat på Pinterest.com - man får söka på recycled art foundation - där finns det många roliga bilder! Man behöver ju inte vara någon särskild god hantverkare för att åstadskomma en "fågelautomat" som denna. Observera blyertspennan!

  • Comments(0)//www.hantverkochdesign.se/#post195

MATA FÅGLARNA!

Trädgårdsdags!Posted by Annika och Ingalill Mon, November 05, 2012 13:07:13
Egen fågelmat kan man göra så här: Ister (finns i mejeriavdelningen) 1 kopp kokosflingor, 1 kopp havregryn, 1 kopp linfrön, 1 kopp solrosfrön och lite russin. Jag har tidigare köpt fågelmat i halva kokosnötter. De återanvänder jag. Jag häller den varma massan i nöten, stoppar in den i frysen ett tag och hänger sedan ut den utanför köksfönstret. För man vill ju se de små liven när de äter.

  • Comments(0)//www.hantverkochdesign.se/#post172

BYGG SJÄLV!

Trädgårdsdags!Posted by Annika och Ingalill Tue, August 21, 2012 18:44:04
Ett tyskt företag som heter CAR Möbel säljer det här lilla huset för verktyg. Det är ju jättesött! Varför blir man aldrig vuxen nog att sluta bygga kojor?

  • Comments(0)//www.hantverkochdesign.se/#post146

Linfrön!

Trädgårdsdags!Posted by Ingalill och Annika Mon, May 23, 2011 14:07:50

Jag hade en påse med hela linfrön i skafferiet som jag inte använder för jag har läst att det är bättre för magen med krossade. Slängde ner några frön i en kruka baraföratt. Så här fina blev de! Det ska bli spännande att se om de blommar - då kommer det ett nytt foto här.

  • Comments(0)//www.hantverkochdesign.se/#post76

Vad som göms i snö...

Trädgårdsdags!Posted by Ingalill och Annika Sun, April 10, 2011 16:22:07

Vi vill opp! Vi vill opp, sa rabarberknopp.

  • Comments(0)//www.hantverkochdesign.se/#post68

Krukgörare

Trädgårdsdags!Posted by Ingalill och Annika Thu, March 10, 2011 12:35:31


Nu har de fått jobba våra krukgörare för nu står det tomater och gurkor och blommor i massor i vårt soligaste fönster här i Mora. Eller rättare sagt fröna - resultatet för våra mödor lär vi inte få se än på länge - snön vräker ner.... :-(

Den i trä köpte jag från Hemslöjden för några år sedan och den känns gedigen och skön och hålla i - hantverk är ju alltid bäst! Glasburken är en nöldlösning, men den funkar väl så bra. En smal hög burk, ett lite större lock med en läskflaskekork limmad inuti.

  • Comments(2)//www.hantverkochdesign.se/#post66

Nu är det vår - basta!!

Trädgårdsdags!Posted by Ingalill och Annika Tue, March 08, 2011 13:44:25

Man står med ena foten i en snödriva och den andra på asfalt - lite fjolårsgräs syns närmast huset. Vasaloppet är över - gästande löpare har farit sin kos - sängkläderna är urrivna, mattan är borta och stora planeringsbordet har burits fram till fönstret. Fröpåsar, den fina lilla krukgöraren, såjord och perlite är på plats.

Jag läste lite i morse ur "Rimfrost och trädgårdsdrömmar" av Hannu Sarenström - "Minns hur jag i somras satt vid en vallmos sida en hel dag för att höra om hon prasslade nör hon vecklade ut sig."

Vi är snart där, i vallmotider igen!

Det fina fotot kan man ladda ner gratis från Fotoakuten som jag hittade nyss!

  • Comments(0)//www.hantverkochdesign.se/#post65
Next »