Hantverk och design

Hantverk och design

Välkomna!

Här kommer vi att samtala med alla er som är här, dela med oss av våra tips och trix, samtala om livet, ta en promenad i skogen, skvallra, vara arga, krama hundar, gnälla på samhället, skratta oss fördärvade, och dela med oss av vår vardag - med andra ord - göra allt sånt som kärringar i alla tider och överallt alltid har gjort! Och så talar vi om strutsar och änglar och om hur de kan påverka livet. Vi säljer vi våra saker också förstås. Hare bra!
Klipp och klistra in mailadressen om ni vill kontakta mig. På så sätt slipper jag en massa spam :)

ingalill@hantverkochdesign.se

Nässlan

Örtagård!Posted by Ingalill och Annika Wed, January 12, 2011 19:20:42

Jag har en liten bok som heter "Nässlor" av en kvinna som heter Astrid Uddeholt som hon givit ut på eget förlag, Uddeholts förlag". Jag tror inte att den finns att tillgå men man kan alltid prova på Bokbörsen. På första sidan står det att nässlan är rena vitaminbomben. Den innehåller - och kolla in detta: järn, kalcium, folacin, kisel, kalium, mangan och svavel, A,B och C-vitaminer. Den ligger på tredjeplats när det gäller vitamin C, efter svarta vinbär och persiljeblad. Prova det i en grön smoothie och man blir väl så pigg som man smäller av.

Ett tips från den här boken är att ha nässlor bland vinbärsbuskarna så blir det inget mögel på bladen. Det brukar ge små och dåliga vinbär. När det är dags att skörda bären så klipper man ner nässlorna och lägger dem under busken i stället så blir det näring.

  • Comments(0)//www.hantverkochdesign.se/#post11